De Amerpoort Kunstagenda 2014 in productie!

De eerste drukvellen voor de
Amerpoort Kunstagenda 2014 rollen
van de pers bij de Bergdrukkerij

Het wordt een echte traditie; de Amerpoort agenda. Amerpoort ondersteunt 2300 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi: van jong tot oud en van licht tot ernstig en meervoudig beperkt. Elk jaar geeft Amerpoort een kunstagenda uit met werken van haar clienten. Een bijzonder project wat ook op een bijzondere wijze is geproduceerd met de inspanning van een aantal regionale grafische bedrijven.

Elk jaar bundelt Amerpoort zo’n vijftig schilderijen van kunstenaars met een verstandelijke beperking in deze agenda. Doel van de agenda is de bijzondere kunst van mensen met een verstandelijke beperking onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek.

Eerste drukvellen rollen van de drukpers voor Amerpoort agenda 2014 Amerpoort agenda 2014

 

 

 

 

 

 

 

De agenda is als product heel bijzonder. De wijze waarop de agenda is geproduceerd sluit daar helemaal bij aan. Door de handen ineen te slaan is er met vijf regionale grafische bedrijven, waaronder de Bergdrukkerij, belangeloos meegewerkt aan het tot stand komen van het product. Ieder nam een deel van de productie voor zijn rekening en uiteindelijk is daar één product van gemaakt. Deze unieke samenwerking maakt het mogelijk dat de volledige opbrengst in de pot terecht komt voor nieuwe kunst- en culturele projecten voor kunstenaars van Amerpoort.

Collega’s bedankt!